Wat voor soort container units zijn er?

Wat voor soort container units zijn er?

Container units zijn mobiele panden die goed van pas komen wanneer je extra ruimte of een tijdelijk onderkomen nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten die allemaal voor een ander doel gebruikt kunnen worden. In dit artikel bespreken we welke container units er zijn en waarvoor ze dienen.

Een mobiel kantoor

De eerste soort container unit die we bespreken is de kantoorunit. Deze unit is zeer handig wanneer je kantoorruimte tekort komt of een thuiswerkplek wilt creëren; zo kun je vanuit huis ondernemen en rustig werken. Een mobiele kantoorunit is uitgerust met een keuken, toilet en een ruimte voor een bureau. De units komen in verschillende maten; let er bij een thuiskantoor op dat je een kleinere unit neemt, zodat je er geen vergunning voor hoeft aan te vragen. 

Bouwunits en schaftketen

Geen bouwplaats kan zonder container unit; of het nu gaat om een toiletunit of een schaftkeet. Een container unit huren betekent dat je op een rustige plek kunt pauzeren van het harde werk en even kunt ontsnappen aan het weer – of het nu is om de regen te ontduiken of verkoeling te zoeken in hartje zomer. Naast de units zijn er ook schaftwagens; deze zijn wat compacter en kunnen gemakkelijk verplaatst worden. Is de projectleider veel aanwezig op de bouwplaats? Dan kan een directiekeet uitkomst bieden! Hier kan de projectleider of aannemer rustig werken terwijl hij op locatie mee kan denken en werken. 

Units om tijdelijk in te wonen

Naast kantoor- en bouwunits, zijn er ook woonunits en zorgunits te huren of te kopen. Een woonunit is dé oplossing wanneer je een grote verbouwing uitvoert. Zo kun je lekker slapen en douchen, zonder in de puin te zitten. Daarnaast kun je een woonunit gebruiken als tijdelijk onderkomen voor een familielid; een kleine woonunit mag je zonder vergunning in de tuin plaatsen en zo kun je jouw dierbaren uit de brand helpen. Wanneer je een zorgwoning in de tuin plaatst, kan jouw familielid in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven wonen en wordt de rol van mantelzorger een stukje lichter; dankzij een zorgunit heb je allebei je eigen plek en direct alle benodigde spullen bij de hand om zorg te kunnen verlenen.