Welke alternatieven voor de fiets zijn er?

Welke alternatieven voor de fiets zijn er?

Nederland is een klein land, maar het staat internationaal wel bekend om een aantal zaken. Zo kent iedereen Nederland als het land van de tulpen en het land waar veel water te vinden is. Echter, één van de zaken waar ons land het meest om bekend staat, is het feit dat er hier erg veel wordt gefietst. Dat is zeker op waarheid berust, want in Nederland is het heel normaal om de fiets te pakken naar je werk of naar school. Echter, er zijn ook genoeg alternatieven voor mensen die liever niet met de fiets reizen. 

Het openbaar vervoer

Dit is niet op alle plekken even goed geregeld, maar het is vanuit het grootste deel van Nederland zeker mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat kan erg handig zijn voor mensen die geen rijbewijs hebben, maar wel naar de andere kant van het land moeten. Zij kunnen gewoon de trein, bus, metro of tram pakken om op hun bestemming te komen. Het enige nadeel van het gebruiken van het openbaar vervoer in plaats van de fiets, is het feit dat het op de lange termijn erg duur is om het OV te pakken. 

Een elektrische scooter

Aangezien Nederland echt een fietsland is, zijn er overal goede fietspaden aangelegd. Dat zorgt ervoor dat ons land ook ideaal is voor mensen met een scooter. Indien jij wel klaar bent met fietsen en over een scooter rijbewijs beschikt, is het misschien een goed idee om een elektrische scooter aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten elektrische scooters. Zo kun je bijvoorbeeld een elektrische fatbike kopen, zodat je altijd op een milieuvriendelijke manier naar je bestemming toe kunt rijden. Als dit je wel wat lijkt, is het misschien een goed om op de site van EZ-chopper te kijken. 

De auto

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al een autorijbewijs hebt en wel klaar bent met het gebruiken van de fiets. In dat geval is het slim om een eigen auto aan te schaffen. Indien je in het bezit bent van een rijbewijs, mag je hier direct mee de weg op. Wel is het van belang dat je de auto eerst op je naam hebt staan en ervoor zorgt dat deze verzekerd is.