Op kamers gaan in een vreemde studentenstad

Op kamers gaan in een vreemde studentenstad

Ben jij dringend op zoek naar een kamer, maar heb je nog niets kunnen vinden? Dan hebben wij een aantal trucjes om ervoor te zorgen dat je binnenkort een geschikte woning gevonden krijgt. Heb je er al aan gedacht om een kluswoning om te bouwen tot geschikte studentenwoning? Op deze manier kun je er nog wat geld op verdienen ook! Koop of huur een oudere woning, ga samen met een aantal vrienden of familie een container huren en bouw het pand om tot geschikte student woning. Volgens ons kun je het beste een container huren bij Renewi!

Geld verdienen gedurende je studententijd

Een van de meest voorkomende bijbanen onder studenten is het werken in de horeca. Echter zijn de werktijden vaak niet ideaal en werk je lange dagen. Het kan dus een verstandig besluit zijn om op zoek te gaan naar een andere inkomstenbron. Huur of koop samen met een aantal vrienden of met hulp van je ouders een pand dichtbij een hogeschool. Bouw dit samen om tot geschikte woning voor studenten en zet de woonruimte direct te huur. Op deze manier heb je zelf een geschikte woning, verdien je maandelijks geld door de huurinkomsten en met dit geld kun je direct je ouders of lening afbetalen.

De kracht van sociale media

Ben je zelf niet ondernemend of heb je de financiële middelen niet om een huis te kopen of huren? Dan is het mogelijk om op zoek te gaan naar vrije kamers in andere studentenhuizen. Via sociale media is het mogelijk om met deze woningen in contact te komen. Er zijn voldoende groepen waar je aan deel kunt nemen, in deze groepen komen verschillende vrije plekken voorbij. Op deze manier heb je een extra kanaal om op zoek te gaan naar een geschikte woning. 

Maak gebruik van je eigen netwerk

De kracht van je eigen netwerk wordt vaak onderschat, ook kun je het in je klas opgooien dat je opzoek bent naar een woning. Via-via kom je hopelijk in contact met een geschikte partij. Ga op bezoek en stel jezelf voor, doe je echter niet anders voor dan je bent om enkel een woonruimte te krijgen. Komt dit tot een ruzie dan ben je straks genoodzaakt te verhuizen en begint je gehele zoektocht weer opnieuw.