3 tips om voorbereid een dj optreden te geven!

3 tips om voorbereid een dj optreden te geven!

Voor een beginnende dj kan het enorm spannend zijn om voor het eerste te gaan draaien, maar het kan ook voor een dj spannend blijven die al 100 optredens heeft gedaan. Het is dan prettig als je goed voorbereid bent. Dat je onder ander werkende materialen hebt en weet hoe alles werkt. Het verschilt natuurlijk ook per evenement waar je optreed. Ben je ingehuurd bij een beursstand? Dan moet je onder andere jezelf anders aankleden, dan als je voor een festival zou draaien. Houd hier daarom ook altijd rekening mee. Lees jezelf van te voren altijd goed in. 

Tip 1: Weet wat voor event het is

Een dj kan voor enorm veel dingen ingehuurd worden. Voor festivals, in de club, voor feestjes, bruiloften, maar ook voor beurzen. Het is dus belangrijk dat je weet waarvoor je ingehuurd wordt. Pas jouw set aan op jouw publiek. Zo zal iedereen genieten van jouw muziek. Door jezelf goed in te lezen weet je ook goed wat jou te wachten staat en niks is fijner om voorbereid te zijn. Het is ook altijd handig om je in te lezen in het programma. Zo weet je ook welke dj er na jouw draait. Je kan jouw set daar op aanpassen, zodat je perfect in de timetable past. Draai dan ook geen tracks van de artiest na jou. Ook moet je jouw outfit natuurlijk hier op aanpassen. 

Tip 2: Bereid je muziekcollectie goed voor

We weten voor welke evenementen we moeten draaien. Het is dan belangrijk dat je een muziekcollectie gaat uitzoeken die bij het evenement en thema passen. Zonder de juiste muziek zal het een echt flop zijn. Het kan zijn dat je al redelijk een volle collectie hebt, maar zoek ook dit uit. Zo heb jij jouw muziekcollectie op orde en is die afgestemd op het publiek. Vergeet ook niet al jouw muziek te downloaden en op een USB-stick te zetten. Het is ook belangrijk dat je vanaf het begin jouw muziekcollectie organiseert .House mixen bij house en de rest ook in eigen mapjes. Zo kan jij ook makkelijker de track vinden tijdens het draaien

Tip 3: Oefen een hoop

Door te oefenen leer je veel en doe je steeds meer ervaring op. Oefen een hoop en houd je dj-skills op peil. Er is ook altijd ruimte voor verbetering en hier kan je ook in investeren. Dit kan door lessen en cursussen. Je kan al een hoop oefenen door zelf een eigen dj set thuis neer te zetten. Dit kan je al aanschaffen voor 300 euro in totaal. Oefen de dagen voor je optreden redelijk wat en oefen de nieuwe tracks die je van plan bent te draaien. Check ook altijd voor het event of alles op orde is. Dan ben je perfect voorbereid.