Hoe kun je een jacht verkopen?

Hoe kun je een jacht verkopen?

Als je in het verleden een jacht hebt gekocht, maar er maar zelden gebruikt van maakt, dan kan het interessant zijn om de jacht te verkopen. Jachten kosten veel geld, zelfs als ze stilstaan, want jachten moeten constant onderhouden worden. Het verkopen van een jacht kan zeer ingewikkeld zijn als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over hoe je een jacht kunt verkopen. 

Schakel een ‘makelaar’ in 

De meeste mensen die een jacht bezitten hebben alleen ervaring met het kopen van een jacht en dus geen ervaring met het verkopen van een jacht. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om een ‘makelaar’ in te schakelen als je jouw jacht wilt verkopen. Dit is geen makelaar die woningen verkoopt, maar een bedrijf dat zich specialiseert in het verkopen van jachten. Zij proberen de jacht zo snel mogelijk te verkopen in ruil voor een commissie. Een jacht verkopen kun je het beste op deze manier aanpakken, want je hebt zelf weinig tot geen werk aan het verkopen van je jacht. 

Plaats je jacht op een aantal websites 

Op het internet zijn talloze websites te vinden waar je gratis of voor een kleine betaling een advertentie op mag plaatsen. Dit zijn vaak websites waar tweedehands spullen op worden aangeboden, maar ook zijn er websites die zich enkel richten op jachten en auto’s. Je kunt het beste je jacht plaatsen op een website die zich richt op jachten. Alleen mensen die interesse hebben in het aanschaffen van een jacht, bezoeken deze websites. De kans is dan ook erg groot dat je jouw jacht sneller zult verkopen. 

Verhuur je jacht 

De meeste mensen die hun jacht willen verkopen, willen de jacht verkopen omdat ze de onderhoudskosten niet meer kunnen dragen. Ook is er een grote groep die het erg zonde vindt als er geen gebruikgemaakt wordt van de jacht. Het verkopen van je jacht is een prima optie, maar je kunt er spijt van krijgen. Dit kun je niet ongedaan maken nadat je de jacht verkocht hebt. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar het verhuren van je jacht. Je kunt je jacht in de zomer en in de winter verhuren en daar behoorlijk wat geld mee verdienen. De gemiddelde huurprijs van een jacht kan tussen de vijfhonderd en tweeduizend euro per week liggen.