Waar moet je op letten bij het kopen van een steiger?

Waar moet je op letten bij het kopen van een steiger?

Als jij van plan bent om een steiger te kopen, zijn er net zoals met de meeste andere aankopen een aantal dingen waar je op moet letten. De meeste mensen die een steiger gaan kopen, hebben hier nog niet veel ervaring mee en dit kan het vinden van de juiste steiger een stuk lastiger maken. Zeker omdat een steiger voor veel bedrijven een grote investering is, is het van groot belang dat jij de juiste beslissing maakt. In dit artikel kun je meer vinden over waar je op moet letten.

Wat voor werkhoogte heb je nodig voor de klussen die je moet doen?

Bij het uitzoeken van een steiger is één van de dingen waar je op moet letten de hoogte waarop je kunt werken. Niet elke kamersteiger heeft namelijk dezelfde hoogte. Er zijn verschillende formaten steigers en daarnaast komen steigers ook in verschillende soorten. Wanneer je een steiger gaat kopen, is het verstandig om eerst te kijken naar welke klussen de meeste werkhoogte vereisen. Je kunt onder andere kiezen voor steigers van 4 meter, maar er zijn ook varianten waarbij je wel tot meer dan 14 meter de hoogte in gaat. Bij het kopen van een steiger is het ook verstandig om rekening te houden met je eigen lengte. Deze zal namelijk gedurende het werken ook nog bovenop de werkhoogte komen.

De verschillende soorten steigers die jij kunt kopen

Naast de werkhoogte van de steiger, is het ook aan te raden om goed te kijken naar het soort steiger dat je nodig hebt. Zo kun je onder andere kiezen uit een kamersteiger, een rolsteiger en een vouwsteiger. Als jij ervoor kiest om een rolsteiger te kopen, is het fijn dat je deze eenvoudig kunt verplaatsen. Deze komen bijvoorbeeld goed van pas als jij een huis moet gaan schilderen. Wanneer jij een grote hoeveelheid kleine klussen op verschillende locaties hebt, is een vouwsteiger juist weer een stuk handiger. Op een site als Rolsteiger.net vind je een hoop steigers met elk hun eigen voordelen. Wanneer je een steiger uit gaat kiezen, is het erg belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en prijs van de steiger. Ook kun je ervoor kiezen om een tweedehands steiger te kopen. Op deze manier kun je namelijk een hoop geld besparen.