Hoe kom ik van oude meubels af?

Hoe kom ik van oude meubels af?

Ga je binnenkort verhuizen, is je inboedel toe aan vervanging of moet er een huis leeggehaald worden? Dan is het handig om te weten hoe je van oude meubels afkomt. In dit artikel bespreken we een aantal manieren om je inboedel snel en efficiënt kwijt te raken.

Verkopen of naar de kringloop

Een manier om van je oude meubels af te komen, is door ze te verkopen. Niet alleen raak je jouw inboedel snel kwijt, maar je verdient er ook geld door. Dit kun je dan weer gebruiken om nieuwe meubels van te kopen. Hoef je geen geld voor jouw inboedel? Dan kun je er ook voor kiezen om het naar de kringloop te brengen. Zo krijgt jouw meubilair een tweede leven en maak je anderen die minder bedeeld zijn blij.

Inboedelruiming

Wist je dat je jouw meubels kunt laten ophalen door professionals? Een boedelruiming in Amsterdam komt goed van pas wanneer je een huis moet leeghalen, bijvoorbeeld door overlijden. Het kan veel tijd kosten en erg emotioneel zijn om een huis leeg te halen; door dit uit handen te geven, krijg je de ruimte om het verlies te verwerken en in alle rust te helen.

Een grofvuilcontainer

Wanneer je gaat verhuizen, neem je niet altijd alle meubels mee; zeker niet wanneer je gaat samenwonen of je oude meubels toe zijn aan vervanging. Je kunt dan een grofvuilcontainer huren bij een lokaal afvalbedrijf. Deze afzetcontainers zijn gemakkelijk aan de straat of op een parkeerplaats te zetten en wanneer de container vol zit komt het afvalbedrijf hem weer ophalen; zo hoef jij bij de verhuizing niet na te denken over het afvoeren van je oude inboedel.